Ce este CHAT-ul – Chat Grup Romania

Ce este chatul?
Chat grup romania de discutie deschis pe internet unde se pot purta discutii in timp real intre utilizatori, folosind un pseudonim. Multe din grupuri sau chat romanesc apropo se bazeaza pe o tema sau pe un grup de varsta. Insa in prezent exista si chaturi unde participa persoane cu diferite varste, medii de provenienta, sau nivele intelectuale. Fiind o comunitate in care oamenii discuta live despre diverse subiecte. La aceasta pot lua parte mai multe persoane. In general, la discutii, grupurile de discutii participa mai multi oameni simultan.

Chatul are propriul lui limbaj, reguli şi chiar propria cultura.
De exemplu, de cele mai multe ori, limbajul trivial nu este permis in cadrul acestor grupuri si este sanctionat cu excluderea utilizatorului. Totodata sunt sanctionate ca atare si jignirile aduse celorlati participanti la chat.

Ce este IRC-ul?
IRC (Internet Relay Chat) va permite accesul la conversatii in timp real care ofera mai multe optiuni decat chatul simplu. Se poate purta discutii simultane pe mai multe camere (canale) de chat cat si converatii private intre utilizatori. De aceste lucruri sunt responsabili moderatorii, care au grija ca regulamentul sa fie respectat. Iar chatul sa functioneze in ordine, iar utilizatorii sa nu se simta lezati in niciun fel. Evolutia tehnologiei, face acum posibila prin intermediul chatului, nu doar purtarea conversatiilor prin scris ci si contactul vizual si auditiv.

IRC-ul este un mod foarte simplu si usor de folosit. Conectarea se poate face atat cat de pe pagina web care foloseste flash. Sau de pe script, folosind mIRC sau alte scripturi sau aplicatii pentru mobile. Avantajul de pe pagina web este ca se poate folosi webcam si microfon, care face conversatia mult mai atractiva si mai usoara.

Cum sa folosim chatul in siguranta?
Utilizatorii care utilizeaza chatul trebuie sa poarte o conversatie cat mai civilizata, sa pastreze informatiile personale secrete, sa anunte administratorii daca sunt amenintati sau este martorul unei hartuiri. Daca nu va simtiti in largul vostru, sau daca sunteti martorul unor discutii nepotrivite, puteti parasi camerele de chat.

Exista posibilitatea de a bloca utilizatori?
Da, se poate bloca atat utilizatori cat si mesaje pe chat public cat si pe cel din privat. Odata ce o persoana a fost blocata, mesajele nu vor mai aparea pe camerele de chat sau ii va fi interzis accesul pe server sau canale.

Este camera de chat moderata?
Camerele de chat sunt moderate de catre operatori, care vegheaza la buna desfasurare a discutiilor. Ei pot interzice accesul utilizatorilor care are un limbaj neadecvat sau care nu respecta regulament. Fiecare camera de chat este moderatata, fie de moderatori voluntari, fie de administratorii chatului care gestioneaza comunicatiile neprotrivite.

Reclamatiile utilizatorilor!
Daca nu este activ nici unul din moderatori se poate reclama, trimitand un mail direct administratorului de pe pagina de Contact. Sau se pot adauga reclamatii prin comentarii pe pagina de sistenta si reclamatii!

Conversatiile private!
Cand cunoasteti o persoana intr-un grup de discutii online, comunicare virtuala se poate trece de la chat public la unul privat, intr-o conversatie in doi. Acest lucru poate aduce bineinteles, satisfactii, puteti intalni persoane care sa va aduca zambetul pe buze si sa va incante. Totodata, insa, pot fi intalnite si persoane mai putin placute. Pe acestea din urma le puteti bloca, prin comanda ignore, astfel, mesajele de la acestea nu va vor mai aparea.

Pentru cei care isi doresc sa ia parte la aceasta comunitate online, exista cateva reguli pentru utilizarea acesteia in siguranta. Cum ar fi pastrarea informatiilor personale sigure si secrete. Anuntarea moderatorilor chatului daca experimentati sau sunteti martorul vreunei hartuiri, recomandam blocarea persoanelor care molesteaza.

Acum ca stim ce este chat-ul putem intra pe chat folosind link-ul acesta Apropo CHAT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?